067 232 78 81

UA

067 232 78 81

UA

Стартував проєкт з вивчення STEAM-інформатики на дронах

Стартував проєкт з вивчення STEAM-інформатики на дронах

У Києві розпочався навчальний експеримент під назвою «STEAM-інформатика». Це – інноваційний підхід до вивчення шкільного предмета інформатика. Його головне завдання: дати чіткі уявлення про Computer Science, де та як в майбутньому можна буде застосувати отримані знання. Головним інструментом, з яким навчатимуться учні, стане дрон. Його можна буде програмувати на політ, трюки в повітрі, освоювати з ним основи штучного інтелекту та знімати відео.

З 1 вересня експериментальна програма стартує в 7 школах Києва. Кожна з них вже отримала безплатно по одному дрону. Також команда проєкту надала необхідне програмне забезпечення, хмарні сервіси та доступ до 5 навчальних модулів для учнів з 3 по 11 клас. Перший модуль – D-Course, на якому всі учні отримають загальні, але фундаментальні відомості про роботу дрона.

Особливістю STEAM-підходу є те, що всі однаково стартують, але далі кожен учень розвивається в зручному йому темпі в цікавому саме йому напрямку. Відтак, якщо в школяра виникне бажання заглибитися в операторську роботу з дроном, то він зможе себе реалізувати в цьому. Те саме з іншими модулями: учні зможуть пройти їх усі, а потім обрати найцікавішу для себе сферу. Або ж одразу зупинитися на чомусь одному і заглибитися в конкретний сектор: back-end, front-end, ШІ чи взагалі взятися за «залізо» – інженерію.

Організатори наукового експерименту компанія ЛИТЕР-ІКТ і Інституту післядипломної освіти Київського ун-ту ім. Б. Грінченка.